Hvorfor spiser vi skumbananer i stedet for æbler og agurker?

Mine kolleger vil vide, at jeg er ekspert på det her område.

Hvor tit har jeg ikke gennemsøgt kontorer og skuffer for at finde et styk vingummi og i nødstilfælde bare et stykke tyggegummi?

Og hvor ofte har jeg været i Seven Eleven for at købe is inden turen hjem fra arbejde. Jeg har ikke et sekund skævet til hylden med frugt eller palæo-salater….

Dansende blodsukker og stresshormoner er et godt bud. De kan skabe en effektiv kædereaktion, der fik kroppen til at råbe på sødt eller salt.

Under stress overtager stresshormonerne scenen,- og de primitive reaktioner (flygt eller kæmp) fortæller kroppen, at den er i fare og at den skal have ekstra hurtig brændstof for at overleve.  Det kredsløb kender ikke forskel på hvornår faren og behovet for hurtig flugt er reel eller ej. Selv en gyser- eller horrorfilm sætter ekstra gang i behovet for sødt og salt!

Tirsdag d. 25. september kan du komme på en dags silent retreat hvor du kan

  • træne i at blive bevidst om hvad du spiser hvornår.
  • træne i at holde de pauser du har brug for i løbet af en travl dag.

En hel dag off line, en dag i stilhed, hvor du indhenter dig selv og får træning der forebygger stress,- og du får dejlig mad.

Læs og tilmeld dig:

Tag en dag ud af kalenderen! Silent retreat.

Eller du kan træne mindfulness og forebygge stress her:

Fyraftensmøder på Frederiksberg C.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *