Meditation og Qi Gong kurser.

Hvem er vi?

Vi er to erfarne undervisere, der afholder kurser og workshops i Qi Gong, meditation og mindfulness. Vi vil gerne præsentere os her.

Malene Thastum:

Jeg har praktiseret Tai Chi, Qi Gong og meditation siden 2002. Først som en stille undersøgelse af, hvad det kunne gøre for mit sind og min krop. Efterhånden er det blevet en helt uundværlig del af mit liv, og jeg har opsøgt mestre der har kunnet inspirere og udvide min praksis.
Jeg har en bunke erfaringer fra både uddannelse, jobs og mit personlige liv. Tilsammen udgør alle disse erfaringer den bund, jeg underviser ud fra. Jeg vil her prøve at give dig et indtryk af, hvad jeg kommer med:
– Jeg er uddannet klassisk pianist, og har spillet mange koncerter i alle mulige forskellige sammenhænge. At være pianist kræver stadig fordybelse: I musikken som udtryksform; i de tekniske aspekter af klaverspillet; i samspillet med andre musikere. At være pianist er også krævende rent mentalt, og jeg har arbejdet med præstationsangst.
– Jeg har undervist børn og voksne i musik, og afsluttede i 2018 en cand.pæd. i musikpædagogisk didaktik. Jeg interesserer mig særligt for de filosofiske aspekter af undervisningsfaget, og er dybt optaget af hvordan man kan formidle musikkens ‘sjæl’ – det uhåndgribelige, der egentlig ligger uden for sproget.
– Jeg har været souschef på en musikskole og har været projektleder for utallige mindre kulturprojekter. Jeg kender derfor til det krydspres, man som leder står i, og alle de dilemmaer der opstår, når træder ind i ledelsesrummet.
– Jeg har undervist i Tai Chi og Qi Gong siden 2008, og afsluttede Tai Chi Spirit-instruktøruddannelsen i 2012. Jeg forsøger at formidle det fantastiske potentiale for mentalt og kropsligt velvære og sundhed, som disse årtusindgamle praksisformer tilbyder.
– Og så er jeg gift, jeg er mor og bonusmor. Jeg bor på landet udenfor Sorø, dyrker min have, holder bier, tegner, skriver og læser, elsker teater, kunst og god mad… blandt andet!

Birthe Hansen:

Min baggrund er et broget patchwork som rummer mange forskellige jobs, uddannelser og personlige erfaringer.
– Jeg er uddannet socialrådgiver og har en lederuddannelse, jeg har arbejdet i distriktspsykiatri, socialpsykiatri, jobcentre og som socialrådgiver i fagbevægelsen, først som socialrådgiver for havnearbejderne i Esbjerg og sidst som mangeårig rådgiver for krise- og stressramte undervisere i Danmarks Lærerforening.
– Jeg har en uddannelse som proceskonsulent. Det er inspirerende at sætte et rum for læring og til inspiration, at opsætte en strand midt i et mødelokale for at skabe et andet rum for refleksion eller samles om et bål. Forståelse for kontekst, for kommunikation, forventnings afstemning og klarhed over intentioner er vigtige faktorer og begreber i arbejdet for at skabe et bedre arbejde og et bedre arbejdsmiljø.
– Jeg har mediteret i mere end 30 år. Jeg har brugt og lært mange forskellige metoder og har opsøgt mange lærere gennem årene. Jeg har taget uddannelse i at undervise i Mindfulness Based Stress Reduction i England. Jeg bruger helt enkle mindfulness meditationer som udgangspunkt for mit arbejde som underviser i meditation. Det gør jeg fordi der er dokumentation for at det virker, fordi det er sekulært – du behøver ikke tro på noget – og fordi det er enkelt – du skal ikke ud og investere i en masse kurser eller udstyr for at gå i gang.

– Jeg underviser i restitution og resiliens gennem enkle øvelser og omlægninger af vaner.

– Jeg er uddannet coach og supervisor. Det væsentlige for mig i de funktioner er at skabe refleksion og inspiration til ændringer og forbedringer, jeg er ikke glad for “varm luft” (det gælder i alt hvad jeg laver) men hælder til at bruge konkrete værktøjer, jeg har erfaring for virker og som tager udgangspunkt i hvad der matcher dig.
– Jeg bruger i videst muligt omfang naturen i mit arbejde,- walk and coach i skoven, meditation og vision quests, fordi naturen byder på en energi og dybde som gør godt.
– Jeg er mor, bor i Sorø, men har hjemme også andre steder i verden, med gode nære venner og fællesskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *