Contact:
Tools For Living v. Birthe Hansen

Coaching, sparring og udvikling.

 

“When you love somone, the best thing you can offer that person is your presence. How can you love, if you are not there?” – Thich Nhat Hanh, Zen Master.

Mindful coaching.

Tid og refleksion er en mangelvare. Vi har travlt. Vi er på hele tiden. Arbejdet fylder meget. Vi har mange aftaler. Vi sover for lidt, eller vi sover for dårligt. Vi tjekker ud fra travlheden på sofaen med en IPad.

Vil du bruge tid på dig selv, bruge tid på at blive mere nærværende, træffe bedre valg og få en højere livskvalitet?

Er du til stede i forhold til dine nærmeste og er dit liv i overensstemmelse med de intentioner og værdier du har?

Forskellige situationer kan kalde på coaching, sparring, walk and talks og udvikling. Jeg har trukket et par udfordringer frem her, som du måske kan genkende.

Din indre kritiker.

“The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change” –Carl Rogers.

Din egen indre kritik, måske næsten konstante løbende kommentarer om din egen uformåenhed, eller “gode råd” om hvordan du hellere må undlade at prøve noget nyt, fordi det nok går galt, er en normal, men begrænsende del af det sunde mentale landskab.

Det bunder altså ikke nødvendigvis i en vanskelig opvækst eller traumatiske oplevelser.

Du kan lære at arbejde med din indre kritiker, tage magten fra den og mærke langt større tillid til dig selv, både i dit arbejdsliv, som studerende, og i dine parforhold.

 

Større forandringer i dit liv.

 

Flytning, nyt job, overgang til pension eller en skilsmisse vil både handle om at lægge noget bag sig, men vil i høj grad også handle om muligheden for at sætte nye mål og ny retning i dit liv.

Grib muligheden for en proces med coachingsessioner og fysiske og mentale øvelser til at blive afklaret om hvad du ønsker, og hvordan du skal arbejde hen imod at få dine ønsker opfyldt.

Store forandringer og beslutninger kan også medføre, at du i en periode skal være opmærksom på at tage skridt til at passe godt på dig selv og dit helbred, og jeg kan hjælpe dig til at udarbejde en konkret plan for dette.

“Når Birthe er coach opleves det som den gode ven, der lytter og taler med dig, om det der bøvler og er svært at sætte ord på. Bid for bid, og uden at forcere, tager Birthe dig i hånden og får dine næste skridt til at føles overskuelige”. – Henry Holm.

 

Self compassion (egen omsorg) og din hverdag.

“One of the very nicest things about life is the way we must regularly stop whatever it is we are doing and devote our attention to eating” -Luciano Pavarotti, tenor.

 

Et travlt liv, hvor du bruger meget tid på at støtte og hjælpe andre, arbejdsmæssigt og privat, kan føre til at du får svært ved at mærke og nyde selv de helt basale ting i dit eget indre og ydre liv.

Metaforen fra fly, om at du skal tage din egen iltmaske på før du hjælper andre er et godt billede på, at vi ikke kan yde uden også at nyde – som at sørge for, at du har gode vaner der styrker dit mentale og fysiske helbred og giver plads til din egen udviklingsproces, din krops behov og dine psykiske behov. F.eks. behovene for at blive ladet op, spise sundt og spise når du er sulten, bruge kroppen og have det sjovt, lære nyt, se nyt, være i naturen eller læse gode bøger.

Med coaching sessioner, fysiske og mentale øvelser og opgaver kan jeg hjælpe dig tilbage i dit eget liv.

Det kan være godt givet ud…for at leve vores liv så sundt og godt det nu er muligt, er det vigtigt, at være bevidst om, hvordan vi sørger for at holde fast i en sund, sjov og god udvikling også for os selv.

 

Forebyg stress.

 

 

Har du meget du skal leve op til på dit arbejde? Kan det være svært at holde fast i den position du ønsker på din arbejdsplads? Har du mistet energien og lyder teamets samtale som noget der ikke længere kommer dig ved?

Hvis du har begyndende stresssymptomer fordi du har for travlt eller måske er du ikke længere glad for dit arbejde, er det klogt at tage tid til at reflektere over situationen og lægge strategier.

Jeg har stor erfaring for hvad der skal til for at integrere nye vaner og forhindre en sygemelding.

Jeg kan hjælpe dig med coaching sessioner, simple fysiske og mentale øvelser og rolige walks and talks i naturen til et finde ro og dine strategier til at forebygge stress og få mere klarhed og overblik i dit arbejdsliv.

 

For kvinder.

 

 

Overgangen til den 3.alder kan indebære mange fysiske og psykiske forandringer. Fortællingerne om, hvordan du ikke længere bliver “set” på samme måde som før, og en ikke altid anerkendende tilgang til de forandringer der sker i og med kroppen, kender mange kvinder til.

Hvis du har været vant til at betragte dit udseende eller din rolle på arbejdsmarkedet, som et af de vigtigste udtryk for hvem du er, kan det være vanskeligt at tackle overgangen til, at dette udtryk ændrer sig,- og at du nu skal lade andre egenskaber slå igennem. Accept af forandringerne er grundlæggende en god trædesten til at være glad og trives i livet.

For nogen er den 3. alder en periode med omsorg for både gamle forældre, voksne børn og for børnebørn. For andre kan det være mere ensomt.

Uanset kan denne overgang invitere til en proces, hvor du ser nærmere på, hvad du kunne tænke dig at styrke i dit liv nu. Vi lever i et samfund, hvor vi har mange muligheder for at udtrykke os og arbejde med det, der interesserer os.  Hvad skal have fylde i dit liv de næste år eller måneder?

For  nogen kan det være vigtigt at det spirituelle også får en plads i livet og dermed giver dagligdagen en større dybde.

Jeg kan bistå dig igennem en proces med refleksioner, forandringer og beslutninger, ligesom jeg – på baggrund af mange års eget arbejde -kan sparre med dig om de dybere spirituelle oplevelser og ønsker.

Eksempler på priser og forløb i et coaching forløb:

 

 

Samtalerne foregår i skoven, på landet eller i en af byens parker,- gående –  eller på Skype.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på +4526147313.

Vi starter med en kort afklarende telefonisk samtale før vi mødes.

Vi kan have en indledende længere session/samtale der varer halvanden time:          800,-

Hvis du har brug for flere samtaler udformer vi en kontrakt for hvornår og hvordan vi skal mødes og de løbende sessioner vil koste 800,- pr gang for 60 minutter.

Vi kan aftale walk and talks i naturen eller i fredelige områder af byen. Der er fordele ved walks and talks, som du måske vil foretrække,- at bevæge sig, være ude og få motion samtidig med et par gode spørgsmål!

Vi kan også arrangere, at alle samtaler foregår pr skype, inclusiv første samtale. De samtaler varer 45 minutter og koster 600,- du behøver altså ikke rejse for at tale med mig.

“Birthe is a mindful coach, who allows space for ideas to emerge” – Sue Jackson, Whitespace Coaching.